De toekomst is onzeker en zit vol uitdagingen. In Nederland lopen kerken leeg. Elke 35 minuten vertrekt er een jongere tussen de 18-35 jaar uit de Protestantse Kerk. Veel kerken vragen zich dan ook af: is onze kerk nog toekomstbestendig? De maatschappelijke situatie is complex. Aan de ene kant neemt de secularisatie toe maar tegelijk groeit de vraag naar zingeving. Waar vind ik rust in mijn drukke leven? Hoe kan ik betekenis geven aan mijn werk of vrije tijd? Kan ik de wereld mooier maken? Hoe kan ik meegenomen worden in mijn spirituele vragen?

De toekomst is ook onzeker vanwege grote vraagstukken rondom klimaat, economie, solidariteit, cultuur & identiteit, gezondheid en technologie. Dit maakt de toekomst niet alleen onzeker, maar maakt jonge mensen vaak ook hopeloos. Wat kan ik nog doen? Waar kan ik terecht met mijn angst en eenzaamheid? Waar hoor ik bij?

DSTNY is gespecialiseerd in het onderzoeken van deze onzekerheden en het bouwen van innovatieve producten en diensten die toekomstbestendig zijn. Dit doen we op de volgende manier:

  • We nemen jonge mensen serieus door hen te betrekken bij het ontwikkelen van events en programma’s. Een voorbeeld is het Academiehuis in Zwolle. Daar organiseren we events door en voor jonge Zwollenaren op het gebied van zingeving: spiritualiteit en kunst, dansen met bejaarden, dineren met statushouders, een lichtjesnacht, een filosofie café met debat en een dag van de duurzaamheid. Daarnaast nemen we jongeren mee in een “community of practice”. We oefenen samen de waarden waar we mee bezig zijn in de events.
  • We doen aan Scenario Thinking. Onzekerheden kun je niet controleren, maar je kunt er wel op anticiperen. In een ST proces leer je de techniek van het stellen van vragen aan de toekomst en het beschrijven van verschillende scenario’s. Vervolgens stel je de “wat als…?” vraag en beschrijf je de strategie van je organisatie in de verschillende scenario’s. Voor de Protestantse Kerk in Nederland hebben we drie keer een scenario onderzoek gedaan. Lees hier meer over wat Scenario Thinking voor uw organisatie kan betekenen.
  • We zijn niet alleen gespecialiseerd in innovatie technieken, maar ook in innovatieve theologie. Als pionier heb ik Nederland in 2000 kennis laten maken met de theologie van N.T. Wright en onlangs heb ik een nieuw boek geschreven of de kerk als TEMPEL. Inhoudelijke vernieuwing en vernieuwing van vorm en strategie gaan hand in hand.
  • We werken volgens de nieuws principes van de LEAN STARTUP filosofie. Geen langdradige en dure praatsessies of grote plannen. We gaan met de aannames direct bouwen en testen, meten en leren. Zo nemen we jullie als klant mee in de snelle leercycli van de startup wereld.
  • We geloven in duurzaamheid. Niet alleen van het klimaat, maar ook van je financiën. Hoe ontwikkel je nieuwe verdienmodellen? Hoe kun je werken met sponsoring of micro-financing? Hoe maak je je project ook financieel toekomstbestendig?

Meer weten of een gratis offerte? Neem even contact met ons op en beschrijf je vraag.