In de eerste brief van Johannes hoofdstuk 4 schrijft Johannes uitgebreid over hoe de liefde van God intiem verweven is met ons vermogen om lief te hebben. Hij schrijft onder andere: ‘laten wij elkaar liefhebben, want de liefde komt uit God voort.’ En: ‘wij hebben lief omdat God ons het eerst heeft liefgehad’

Als wij willen groeien in liefde voor elkaar, dan zijn we afhankelijk van de liefde van God. Deze staat aan het begin. Het is aan ons om die liefde te beantwoorden en eruit te putten. En als de liefde van God een gegeven is, en niet afhankelijk van onze liefde, dan kun je jezelf oefenen in het gaan ontdekken en zien van die liefde. Kijk om je heen, waar herken je Gods liefde aan? Misschien vind je haar op plekken waar je het niet had verwacht! 

Oefenen: Bezoek samen met je reisgenoten een ontmoetingsplek van een gemeenschap ‘buiten je bubbel’. Denk aan een moskee, een hindoe-tempel, de kerk voor de atheisten (https://www.meetup.com/nl-NL/Amsterdam-Atheists/), een voetbalkantine. Kies een gemeenschap bij jullie in de buurt/stad. Stel jezelf bij het bezoeken en ontmoeten de vraag hoe je kunt zien of merken dat God hen liefheeft. Deel je ervaringen met je reisgenoten.