Als je oog gaat krijgen voor de dingen die onverklaarbaar of niet te bevatten zijn, dan ga je ook de grenzen en beperkingen van de taal ontdekken. Woorden zijn voor ons een belangrijke tool om te vatten wat we zien en meemaken. Maar soms kan het een hele verademing zijn om de ruimte van de taal van de beelden of muziek te ervaren. Zonder al te veel woorden, geven zij uiting aan de dingen die soms niet gezegd kunnen worden.

Oefening:  Breng een kunstwerk in, een videoclip of een lied/muziekstuk die voor jou iets van het grote mysterie van het leven weerspiegelt. Iets van God. Iets van het geheim van het leven, van schoonheid, van onpeilbare diepte. Neem, verspreid over de Reisgenoten-bijeenkomsten, de tijd om deze met elkaar te delen in wat je kunt dopen tot ‘het moment van het mysterie’. 

Variant: het kan ook heel mooi zijn om samen als Reisgenoten een expositie in een museum of een concert te bezoeken. Deel met elkaar datgene dat jullie het meest geraakt heeft in wat je hebt gezien of gehoord.