Wij zijn experts in het bouwen van challenges. Je kent natuurlijk Sirkelslag, de PaasChallenge, de KerstChallenge en misschien zelfs de PinQsteRchallenge zoals gemaakt door Jong Protestant. Dit zijn niet zomaar “leuke” spellen maar voldoen aan de hoogste ontwerp kenmerken.

 • Bijbels-historische setting als uitgangspunt. Dit in tegenstelling tot veel spellen die iets “actueel” maken kiezen wij voor een zoektocht naar de oorspronkelijke verhalen en de wereld uit de tijd van de bijbel. In dit proces is co-creatie belangrijk. De content van de laatste challenges werd gemaakt door ds. Robert Stigter van de PG in Delfgauw.
 • Narratieve theologische betekenis. We nemen de schuren werkelijkheid en de karakter van de bijbel serieus. Je wordt meegenomen in het verhaal.
 • Je speelt als speler een rol in het verhaal waarin je actieve keuzes maakt. Deze keuzes laten zien waarom het verhaal een bepaalde wending neemt.
 • In de challenges zit vaak een emotioneel motorisch moment, zoals het graven van een graf of het licht van de opstanding zien.
 • De spellen en de uitvoering zijn van hoge kwaliteit.
 • De spellen zijn te spelen door iedereen, gelovig of niet. Ze zijn ook geschikt voor scholen en hun vieringen.

Naast challenges als narratieve spellen bouwen we challenges als oefeningen. We hebben hier meer dan 15 jaar ervaring mee. We zoeken naar nieuwe vormen van kerkzijn (kerk als oefenplaats, kerk als tempel, plaats voor seculiere zinzoekers).

 • Zo zijn we ooit beginnen met de neo-monastieke leefregel: “de Zevende Regel” en wat zijn weerslag heeft gekregen in het boek “Heerlijk Eenvoudig” en het eerste online live morgen- en avond in Nederland.
 • YourStory, the Game: een platform waaraan tientallen organisaties zelf hun challenge konden invoeren en meer dan 40000 jongeren aan hebben meegedaan.
 • Reisgenoten: een neo-monastieke lichte leefregel met 100+ oefeningen
 • OPEN: een platform voor seculiere zinzoekende jongeren met 100+ oefeningen
 • Kerk als Tempel met een minicursus. Met mooie gratis boekjes.

Kijk eens op de website van Jong Protestant voor de laatste challenges. En ken jij de Minecraft PaasChallenge al? Jeruzalem uit de tijd van Jezus in de 3D wereld van Minecraft gemaakt door Jong Protestant.