Lancering Reisgenoten: een lichte monastieke orde

In de zomermaanden gaan we Reisgenoten lanceren. Reisgenoten is een lichte monastieke orde. Dit houdt in dat de navolging van Christus centraal staat. Reisgenoten bestaat uit:

– Een eenvoudige leefregel rondom vijf werkwoorden. Dit zijn intenties die we per situatie en persoon willen uitwerken in concreet gedrag.

– We gaan werken met zogenaamde “challenges”. Elke maand krijg je vijf uitdagingen om te groeien als persoon en in je relatie tot je omgeving.

– Elke maand is er een meeting van Reisgenoten. We bespreken de leefregel en de challenges. Een lichte community waaruit mooie dingen kunnen ontstaan.

We hebben Reisgenoten vormgegeven samen met 20-ers en 30-ers die vaak “post-kerkelijk” zijn. Jonge mensen die zoeken naar hun plaats in het leven, maar ondertussen barsten van creativiteit en engagement. Hoe kunnen we de kerk en het christelijk geloof vandaag de dag vernieuwen? Reisgenoten is daartoe een poging.

Reisgenoten is geen nieuwe kerk of een pioniersplek. Het is een orde die verbinding geeft tussen mensen. Een leefregel die gedrag stimuleert en herkenbaar is. Travel light, dwell deep.

Lanceringen:

#1 Op Lazarus Magazine online

#2 Graceland Festival 2018

Op 16-19 augustus is er weer het Graceland Festival. We lanceren daar Reisgenoten voor het Graceland publiek. En we zijn permanent aanwezig op het terrein.

Op de vorige 2017 editie van het festival hebben we Reisgenoten aangekondigd als mogelijk experimant van kerk-zijn. En dat gaan we dus waarmaken. Doe je mee?

Kom ook naar het festival! https://www.gracelandfestival.nl/

#3 Kloosterfestival Jongerenklooster Nieuw Sion.

Een nieuwe leefregel past natuurlijk prima bij het kloosterfestival in het Jongerenklooster op 23 t/m 26 augustus 2018 in Diepenveen. Daar kunnen jongeren kort kennis maken met het kloosterleven. Via Reisgenoten wordt het mogelijk de klooster ervaring mee te nemen naar huis.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *