Challenge & beyond

Reisgenoten, OPEN en DSTNY zijn analoge platforms die werken met challenges. Deelnemers, bijvoorbeeld uit een groep of een klas, krijgen binnen een vooraf bepaalde tijd een enveloppe met uitdagingen. De uitdagingen zijn gericht op iets doen, leren of ervaren. Vergelijk het met een maand waarin mensen veganistisch gaan eten: the vegan challenge. Of uitdagingen om duurzaam te leven: the green quest.

Binnen een platform krijgen deelnemers verschillende challenges, naar het thema, of een deel van dat thema. Bijvoorbeeld: Bij DSTNY en OPEN kan een “out-challenge” gaan over duurzaamheid, relaties, rechtvaardigheid, etc.

De deelnemers kunnen deze uitdagingen zelf uitvoeren, maar daarna ook doorgeven. We leveren kleine enveloppen mee waardoor de uitdagingen een soort cadeau worden voor anderen.

Na de challenge?

Er zijn verschillende manieren om met de challenges binnen de platformen om te gaan:

1) De challenge is input voor een mentor-deelnemer activiteit of gesprek.

2) De challenges worden gedeeld in een groep of les.

3) Er wordt een wedstrijd aan gekoppeld middels een jury of beoordeling door een docent / groepsleider

4) De challenges krijgen een creatieve verwerking in bijvoorbeeld een kort filmpje of interview.

5) De challenges gaan deel uitmaken van een groter spel. Wij hebben heel veel ervaring met het ontwikkelen van serious games. Een challenge kan daar een bouwsteen in zijn

6) De challenge kan een vorm van opdracht of huiswerk zijn in een lessenserie. Die serie kunnen we samen ontwerpen.

7) De challenge kan een element uit een leefregel, code of karaktervormend programma zijn die we samen kunnen ontwerpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *